ONS TEAM

HANS VANDERSMISSEN

Voorzitter & Communicatie

Hans Vandersmissen (°1996) was een van de meest beloftevolle jeugdspelers van zijn generatie. Hij behaalde meerdere podiumplaatsen op Belgische en Vlaamse jeugdkampioenschappen. Competitieschaken kwam door zijn studies (geneeskunde) op de achtergrond. Sindsdien begeleidt hij jonge schakers, vooral naast het bord. Zijn inlevingsvermogen en enthousiasme zorgen ervoor dat jeugdspelers zich goed voelen, ongeacht hun prestaties. Hans is communicatief zeer vaardig en heeft een bijzondere gave om groepen aan te sturen. Dit maakt hem de ideale hoofdmonitor.

JELLE SARRAU

Penning- en materiaalmeester

FM Jelle Sarrau (°1988) behoorde in de jeugdreeksen tot de top van België, maar werd vooral na zijn jeugdjaren een vaste waarde in de nationale subtop. In 2008 en 2014 werd hij open Belgisch kampioen, in 2011 won hij het Open Internationaal Schaaktoernooi van Geraardsbergen en in 2012 het Eastman Open van Gent. Naast zijn individuele schaakprestaties is Jelle al 15 jaar schaaktrainer in zijn club en geeft hij schaaktrainingen op diverse schaakevenementen. Op professioneel vlak is Jelle leerkracht in het secundair onderwijs waar hij zich ook inzet voor “schaken op school” en regelmatig schaaktrainingen geeft in scholen.

ROEL HAMBLOK

Verantwoordelijke coaching & Reclame

FM Roel Hamblok (°1988) begon pas op 14-jarige leeftijd met schaken. Toch behoorde hij al snel tot de top van de Belgische jeugd, met een Vlaamse jeugdtitel in 2008 als bekroning. In 2010 werd hij Vlaams kampioen bij de volwassenen, een prestatie die hij over deed in 2013 en 2015. Door deze prestaties veroverde hij in 2013 de titel van FIDE-meester. Ondanks zijn goede schaakprestaties legt Roel zich vooral toe op het trainen van jeugdspelers. Hierbij combineert hij zijn job, leerkracht secundair onderwijs, met zijn passie. Zijn begeleiding op het Belgisch jeugdkampioenschap heeft al geleid tot meerdere jeugdkampioenen. Ook begeleidt hij al meerdere jaren jeugdschakers tijdens Europese- en Wereldkampioenschappen.

WESSEL VAN KESSEL

Secretaris & Webmaster

Wessel van Kessel (°1994) is een enthousiast schaker en afgestudeerd burgerlijk ingenieur in de artificiële intelligentie. Hij heeft acht jaar leservaring in schaakclubs en lagere en middelbare scholen, waar hij jonge (en heel jonge) kinderen kennis laat maken met het schaakspel. In de afgelopen jaren hielp hij als monitor en schaaktrainer mee aan diverse schaakweken en -weekenden in binnen- en buitenland, op verschillende kampen en op een aantal provinciale en nationale toernooien.

© 2020 Schaakinitiatief Vlaanderen vzw