top of page
ONS TEAM

HANS VANDERSMISSEN

Hans-Vandersmissen-f 3.jpeg

Voorzitter & Communicatie

Hans Vandersmissen (°1996) was een van de meest beloftevolle jeugdspelers van zijn generatie. Hij behaalde meerdere podiumplaatsen op Belgische en Vlaamse jeugdkampioenschappen. Competitieschaken kwam door zijn studies (geneeskunde) op de achtergrond. Sindsdien begeleidt hij jonge schakers, vooral naast het bord. Zijn inlevingsvermogen en enthousiasme zorgen ervoor dat jeugdspelers zich goed voelen, ongeacht hun prestaties. Hans is communicatief zeer vaardig en heeft een bijzondere gave om groepen aan te sturen. Dit maakt hem de ideale hoofdmonitor.

JELLE SARRAU

eba2e677-9f1b-48ad-9cb3-f491178dd862.jpg

Penningmeester & Materiaalmeester

FM Jelle Sarrau (°1988) behoorde in de jeugdreeksen tot de top van België, maar werd vooral na zijn jeugdjaren een vaste waarde in de nationale subtop. In 2008 en 2014 werd hij open Belgisch kampioen, in 2011 won hij het Open Internationaal Schaaktoernooi van Geraardsbergen en in 2012 het Eastman Open van Gent. Naast zijn individuele schaakprestaties is Jelle al 20 jaar schaaktrainer en geeft schaaktrainingen op diverse schaakevenementen. Op professioneel vlak is Jelle leerkracht in het secundair onderwijs waar hij zich ook inzet voor “schaken op school” en regelmatig schaaktrainingen geeft in scholen.

SI2.png

WESSEL VAN KESSEL

Secretaris & Webmaster

Wessel van Kessel (°1994) is een enthousiast schaker en afgestudeerd burgerlijk ingenieur in de artificiële intelligentie. Hij heeft vijftien jaar leservaring in schaakclubs en lagere en middelbare scholen, waar hij jonge (en heel jonge) kinderen kennis laat maken met het schaakspel. In de afgelopen jaren hielp hij als monitor en schaaktrainer mee aan diverse schaakweken en -weekenden in binnen- en buitenland, op verschillende kampen en op een aantal provinciale en nationale toernooien.

bottom of page