NIEUWS

26/05/2020

Beste kinderen, ouders en sympathisanten,

De afgelopen weken zagen we veel schaakactiviteiten afgelast worden. Afgelopen vrijdag heeft het federale Overlegcomité aangekondigd dat bepaalde zomerkampen door kunnen gaan onder uitgebreide voorwaarden.
Na druk overleg met onze locatie, onze monitoren en andere betrokken partijen is besl...

07/03/2020

Het eerste volwassenenweekend van Schaakinitiatief Vlaanderen zit er al weer op en wat was het een succes! We waren blij om vrijdag 28 februari meer dan 80 nieuwsgierige schakers te mogen verwelkomen in de Karmel te Brugge. Met ruim 15 vrouwen en een leeftijdsbereik van 16 tot 86 jaar kunnen we spreken van een breed en divers draa...

06/08/2019

Beste schakers
 

Het eerste SIV-schaakweekend voor volwassenen en studenten is een feit. We hebben besloten gehoor te geven aan de vele vragen van ouders en schakers om ons ook eens op een andere doelgroep te richten.

We zorgen op een ontspannen manier voor leerrijke lessen. Met behulp van een ervaren team leer je op je eigen niveau...

12/07/2019

De laatste dag van het schaakkamp kwam traag op gang. Vele kleine oogjes aan het ontbijt, maar dit kan alleen maar betekenen dat het een vermoeiende, maar leuke week is geweest. Na het ontbijt werden de kamers opgeruimd en konden de deelnemers genieten van de laatste schaakles.

Na het middagmaal speelden de deelnemers nog een...

11/07/2019

Aan alle mooie liedjes komt een einde, ook aan het schaakkamp. Vandaag was het al de voorlaatste dag van het schaakkamp. Dat het al een vermoeiende week was, merkten we vandaag bij het eten, toen voor het eerst een bord sneuvelde bij het afruimen. Gelukkig brengen scherven geluk, dus worden het nog twee onvergetelijke dagen op kam...

10/07/2019

Op dag 3 van het schaakkamp waren bij het ontbijt al enkele vermoeide blikken te zien. Toch was ook deze dag druk gevuld!

Na het ontbijt gingen de deelnemers traditiegetrouw naar de schaakles. Ondertussen was team animatie druk in de weer om een aantal zaken klaar te zetten op het voetbalveld. Vandaag was namelijk de dag van de gro...

09/07/2019

Ook op dag 2 van het schaakkamp hielden we vast aan ons gekende recept: schaakles in de voormiddag, schaaktoernooitje en leuke activiteiten in de namiddag. Vandaag stond ook de groepsfoto op het programma. Wat een fantastische groep hebben wij!

Als namiddagactiviteit stonden waterspelletjes op het programma (we moesten natuurlijk p...

08/07/2019

7 juli 2019, een dag waar veel kindjes én veel monitoren naar hebben uitgekeken. Het was namelijk de dag waarop de 2de editie van ons schaakkamp van start ging. Bijna 130 kinderen en 14 monitoren waren volledig klaar om er een topeditie van te maken.

Op zondagavond werden alle deelnemers hartelijk ontvangen, hierna was het voor de...

11/05/2019

De eerste dag van ons fantastische weekend zit er al bijna op. We vlogen er onmiddellijk in met een stevige blok schaakles. Drie toptrainers boeiden de deelnemers met lessen over pionstructuren, magneten en openingsvalletjes. Na een lekker middagmaal bleek de schaakhonger nog niet gestild en vlogen ze er opnieuw enthousiast in. He...

11/05/2019

Met zeer veel trots kunnen wij meedelen dat we erkend zijn als officiële jeugdvereniging! Vanaf nu kunnen wij voor onze activiteiten documenten van de mutualiteiten invullen en fiscale attesten uitreiken. 

Onze speciale dank gaat uit naar de jeugddienst van de stad Hasselt. Zij steunden ons in alle stappen van de aanvraag!!

Please reload

© 2020 Schaakinitiatief Vlaanderen vzw