top of page

Aankomst deelnemers en schaakkamp dag 1

7 juli 2019, een dag waar veel kindjes én veel monitoren naar hebben uitgekeken. Het was namelijk de dag waarop de 2de editie van ons schaakkamp van start ging. Bijna 130 kinderen en 14 monitoren waren volledig klaar om er een topeditie van te maken.


Op zondagavond werden alle deelnemers hartelijk ontvangen, hierna was het voor de meesten al bijna slaaptijd. Na een kort ontspanningsmoment was het tijd voor een goede nachtrust.


De eerste dag begon zoals gewoonlijk met schaakles. Alle deelnemers kregen een interessante les op hun eigen niveau. Na de schaakles was het tijd voor het middagmaal. Op het menu stonden patatjes met fish-sticks en salade. Na de middag speelden we traditiegetrouw een schaaktoernooitje. De pas geleerde ideeën konden al meteen worden toegepast.


Na het schaaktoernooi volgden het 4-uurtje en de namiddagactiviteit. De namiddagactiviteit bestond uit actieve sporten. Iedereen kon kiezen uit 5 sporten: hockey, voetbal, basket, honkbal of frisbee. Na deze fysieke activiteit was het tijd voor het avondeten.Na het avondeten stonden er nog minigames op het programma. In groepjes kon iedereen leuke spelletjes spelen. Zo speelden rugby-voetbal, zwijnbal, mensenknoop en moesten over een touw klauteren. Plezier verzekerd!

Na een vermoeiende dag was er nog een douche- en barmoment waarna de deelnemers hun zachte matras konden opzoeken. Tot morgen!bottom of page