top of page

Aankomst deelnemers en schaakkamp dag 1July 19, 2020, JOEPPPIIEEE het kamp is eindelijk begonnen!!!!!!!!! Dit jaar is de aankomst wat anders gelopen dan normaal om te vermijden dat onze “Bubbels” met elkaar in contact komen. Verschillende moni’s stonden klaar in cleanroompakken om er voor te zorgen dat alles vlot verliep.

Na het afscheid van de ouders in de auto werden de kinderen ingelicht over het bubbelsysteem. We legden de kinderen uit dat er drie verschillende kampen worden gehouden op één kamplocatie. Elk kind en moni heeft zijn eigen bubbel en zal niet in contact komen met leden van een andere bubbel. Elke bubbel heeft zijn eigen looplijnen om zich te verplaatsen over de kamplocatie. Daarnaast heeft elke bubbel zijn eigen tijdsslot om te eten, zijn eigen plaats in de refter en in de bar. De bubbels slapen gescheiden en volgen gescheiden les.

Na aankomst volgde een gezellig barmoment waar de kinderen konden schaken, gezelschapsspelletjes spelen en bijpraten. Dit was voor velen het eerste echte weerzien met hun schaakkameraden en dit werd dan ook zo gevierd. Hiermee werd de eerste avond afgesloten.

July 20, 2020, De ene bubbel moest al wat vroeger opstaan dan de andere, voor de ene mocht het gerust wat vroeger, voor de ander mocht het gerust wat later. Na het ontbijt stonden de eerste schaaklessen op het programma. In kleine groepjes op niveau leerden de kinderen bij over dubbele aanvallen, geïsoleerde pionnen, mataanvallen en elkaar! ’s Middags schafte de pot vol-au-vent met kroketjes. Na de middag trokken we onze stapschoenen aan en wandelden we naar het Action Park. De jongsten mochten zich uitleven in het geweldige Sportbos, met een enthousiaste teambuilding en verkeerspark. De 12+'ers speelden archery tag, bouwden een katapult, reden met de mountainbike en vielen in het water bij het waterparcours. Tijdens het terugwandelen was het duidelijk dat iedereen enorm uitgeput was en dat de avond rustig zou verlopen. Na het avondmaal was het tijd voor wat vrije tijd vol schaakborden, weerwolven en voetballen, gevolgd door welverdiende nachtrust. Tot morgen!


bottom of page