top of page

Een meer dan geslaagde Chess & Chill 2022

Tijdens het weekend van 28 oktober verzamelde de Vlaamse schaakwereld in het pittoreske Dikkele voor de tweede Chess & Chill 3-daagse vol schaakverbroedering- en verzustering.


Bij aankomst werden de bedden opgemaakt en daarna al snel de eerste drankjes en blitzpartners gekozen… Een speciale dank aan de vele carpoolers die het zagen zitten om andere deelnemers van over heel België mee te nemen, waardoor het gemiddeld aantal auto’s in Dikkele slechts verdubbelde.


Na een pittige schaakquiz (kent u de ramequin, mulligan, egelantier?) begon de volgende kennismakingsronde met een uitgebreid vierpootschaaktoernooi met frequent wisselende partners. Hoewel het versneld Zwitsers blijkbaar niet in de gemiddelde swingclub gebruikt kan worden, gezien niet alle teams voldoende vaak wisselen. Hieraan wordt gesleuteld voor een volgende editie! De ervaring in schaakvarianten met 4 spelers bleek erg nuttig, want het toernooi werd gewonnen door doorgeefschaakexperten Jelle en Hendrik. Met nog enkele uren te gaan voor de brunch moest elke deelnemer kiezen tussen verder blitzen, kaarten, chillen of slapen, en zoals wel vaker hield elke schaker er een andere strategie op na…


Met de ochtendzon begon ook de brunch met partijshowcase. Hier werden de mooiste schaakpartijen besproken door een reeks trotse spelers, aangevuld met inzichten en vragen uit het publiek. In het erg sterk bezette snelschaaktoernooi stond er geen maat op Lennert Lenaerts die met de maximumscore iedereen achter zich liet.


De fans van slechte woordmopjes zullen blij zijn om te lezen dat de wandeling door de Zwalmvallei stevig uitliep. Hierdoor moest het klassieke Hans&Brains toernooi worden ingekort en werd het wiestoernooi verplaatst naar later op de avond. Na de lekkere avondmaaltijd werd er duchtig gezongen op de schaakcantus terwijl de vermoeide stemmen verder blitzten tussen pot en pint. Het nachtprogramma (met middernachtsnack) bestond uit karaoke, kaarten, schaken en chillen en ook hier was duidelijk voor ieder wat wils.


Zelfs de felste critici van het winteruur waren erg dankbaar dat de zondag ingezet kon worden met een uurtje extra slaap, alhoewel er ook veel schakers te vinden waren voor een extra uurtje plezier in de nacht. De vroege vogels voor de brunch waren minder talrijk, maar iedereen was present om te helpen met de opruim.


We willen heel graag alle deelnemers bedanken. Jullie hebben de nieuwe schakers direct opgenomen in de groep en hebben de essentie van het weekend volledig tot zijn recht laten komen. Het was voor ons oprecht een plezier om dit alles met jullie samen te beleven. Ook onze grote dank aan het Oud Klooster te Dikkele, waar Sabine en Erwin ons weer geweldig hebben opgevangen.


Vooruitblikken op 2023 is moeilijk o.w.v. veel externe onzekerheden. Maar wij zetten alles op alles om zo veel mogelijk activiteiten te realiseren. Het zomerkamp van 2023 is een zekerheid, voor de rest zal de site met argusogen gevolgd moeten worden. We hopen deze warme familie zo snel mogelijk terug samen te brengen.


Bekijk ook zeker onze fotopagina.


Tot snel!


Comments


bottom of page