top of page

“Goeie vibe! Nogmaals bedankt aan de organisatie, het was super!”

Van vrijdag 27 tot zondag 29 oktober 2023 organiseerde Schaakinitiatief Vlaanderen vzw opnieuw een Chess & Learn-weekend. Een leerzaam schaakweekend voor (volwassen) schakers van alle leeftijden en niveaus. Het was een succesvolle editie, waarbij we meer dan 120 deelnemers mochten verwelkomen in hotel Vayamundo aan de Belgische kust.


Het doel van het weekend was om de deelnemers te laten genieten van schaken en leren in een ontspannen en gezellige sfeer. Daarom hadden we een gevarieerd programma samengesteld met schaaklessen, toernooien, ontspanningsmomenten en nevenactiviteiten.


Op vrijdagavond begon het weekend met een humoristisch welkomstwoord door de organisatoren en een lezing over schaken en wiskunde, gepresenteerd door dr. Alexis Langlois-Rémillard. Daarna volgde het vierpootschaaktoernooi (2 vs 2 op één schaakbord) waarbij elke speler om de beurt een zet moest doen. Op deze manier konden de deelnemers elkaar beter leren kennen. De sfeer zat er meteen goed in!

De volgende ochtend stonden de eerste schaaklessen op het programma onder begeleiding van een team van ervaren en gediplomeerde schaaktrainers: GM Koen Leenhouts, IM Glen De Schampheleire, FM Lennert Lenaerts, FM Arno Sterck, FM Roel Goossens en William Boudry. Naast de lessen kon iedereen ook deelnemen aan enkele schaaktoernooien. De deelnemers hadden steeds de keuze tussen een snelle formule (een blitztoernooi) en een tragere formule (rapidtoernooi); voor ieder wat wils!

Tussendoor konden de deelnemers genieten van heerlijke maaltijden in het hotelrestaurant en ontspannende momenten in de sporthal, het zwembad of de bar. 's Avonds was er keuze uit nog meer schaakactiviteiten, zoals een hands & braintoernooi, waarbij ze hun creativiteit en samenwerking konden testen. Of ze konden rustig bijpraten met hun schaakvrienden aan de bar.

Op zondagnamiddag werd het weekend afgesloten met een slotwoord. We bedankten alle deelnemers voor hun enthousiasme en inzet, en lesgevers voor hun professionaliteit en passie. We ontvingen veel positieve feedback van de deelnemers, die veel hadden geleerd over schaken, maar ook veel plezier hadden beleefd en nieuwe vrienden hadden gemaakt.


We zijn zeer tevreden met het resultaat van Chess & Learn 2023 en kijken nu al uit naar de volgende editie! Neem zeker een kijkje op onze fotopagina.


Comments


bottom of page