top of page

Schaken en chillen opnieuw hand in hand in Dikkele
In het derde weekend van maart was Dikkele weer het toneel voor het Chess & Chill-evenement, waar een gezellige groep schaakenthousiastelingen genoten van een mix van schaken en ontspanning. 


De aftrap op vrijdagavond was een ludieke algemene kennisquiz die direct de toon zette voor het weekend. Aansluitend bood het vierpootschaaktoernooi, met steeds wisselende partners, een perfecte gelegenheid om nieuwe vrienden te maken. De rest van de avond werd ingevuld met diverse gezelschapsspellen, blitzpartijen en gezellig samen zijn.


Zaterdagochtend begon met een heerlijke brunch, waarna enkele vrijwilligers het publiek trakteerden op een partijshowcase, waarbij ze eigen schaakpartijen analyseerden en bespraken. Vervolgens was het tijd voor zowel een blitz- als rapidtoernooi, afhankelijk van de voorkeur van de spelers. Voor het vieruurtje hielden we een verfrissende wandeling en daarna was er tijd voor een hand-and-brains toernooi, waarbij de vriendschapsbanden verder aangehaald werden.


Om 18:00 uur werd het schaken even opzij gezet voor een voortreffelijk diner, met speciale dank aan Sabine en Erwin die een heerlijke maaltijd verzorgden voor de hongerige spelers. Na het eten werd de avond voortgezet met een thematoernooi en een schaakcantus in het thema van 'schaakarbiters'. Na een korte pauze haalde iedereen zijn zangtalent boven tijdens de karaoke.


Zondagochtend was een rustige start voor velen, die met kleine oogjes voor de brunch aanschoven. Hier werd ook onze special guest, FM Helmut Froeyman, onthuld, waarna hij ons een interessante lezing over “fun in schaken” gaf. Na het gezamenlijk oplossen van enkele schaakstudies, konden alle deelnemers nog wat nakaarten alvorens ze weer huiswaarts keerden. Uw dienaar kroop niet veel later zijn bed in om enkele uren slaap te proberen inhalen.


Het is voorlopig nog onzeker of Sabine en Erwin volgend jaar nog in Dikkele zijn, en zodoende is het volgende Chess & Chill evenement nog onzeker. Iedereen kan zich wel al inschrijven voor het Chess & Learn weekend later dit jaar https://www.schaakinitiatief.org/chess-learn-2024 Hier ligt de focus meer op het leren en verbeteren van schaakvaardigheden in een gezellige setting.


Vergeet niet de foto’s van het weekend te bekijken op onze fotopagina. We hopen deze warme schaakfamilie spoedig weer samen te brengen.


Tot snel!


Kommentare


bottom of page