top of page

Veel nieuwe gezichten op Chess & Chill 2023

In het eerste weekend van februari hebben 39 schaakliefhebbers opnieuw genoten van een weekend vol schaken (Chess) en ontspanning (Chill). Zowel oude bekenden, maar vooral veel nieuwe gezichten waren afgezakt naar het pittoreske Dikkele voor een weekend vol schaakplezier.


Na het welkomstwoord begonnen we de vrijdagavond met een algemene kennisquiz. Deze werd gevolgd door een toernooi vierpootschaak (met steeds wisselende partners) waardoor we elkaar meteen beter leerde kennen. De rest van de avond/nacht werd gevuld met gezelschapsspellen, snelschaak of gezellig bijpraten.


Op zaterdagochtend begon de dag met een heerlijke brunch, gevolgd door een partijshowcase waarbij enkele vrijwilligers een eigen partij bespraken voor en met het publiek. Na dit leermoment was het tijd voor actie! Er stond namelijk zowel een blitztoernooi als een rapidtoernooi op het programma, voor ieder wat wils! Na het 4-uurtje was het tijd voor een gemoedelijk hands-and-brainstoernooi waar we de vriendschapsbanden nog konden versterken.


Om 18 uur werd er even niet geschaakt, maar wel lekker gegeten. Speciale dank gaat uit naar Erwin voor het verzorgen van heerlijke maaltijden voor een groep hongerige schakers. Na het eten werd de groep opnieuw opgedeeld, waarbij sommigen deelnamen aan een thematisch toernooi (note to self: er zijn blijkbaar weinig zaken zo controversieel als Duck Chess) en anderen aan een schaakcantus. De stemmen waren duidelijk gesmeerd want na een korte pauze werd de micro bovengehaald. Onze deelnemers etaleerden tijdens de karaoke hun dans- én zangtalent op de tonen van Hormonia.


Zondagochtend kwam wat trager op gang, waarbij sommigen met kleine oogjes naar de brunch gingen, en anderen deelnamen aan het PairFX Arena-toernooi. Na ons laatste ontspanningsmoment (met vooral veel kaartspelen) was het al bijna tijd om afscheid te nemen. Voor de niet-aangesloten schakers was het een leuke kennismaking met de Belgische schaakwereld. Wij kijken zeer tevreden en dankbaar terug op een fantastisch weekend, met een gemiddelde tevredenheidsscore van 9/10 en 100% van de deelnemers die aangeeft volgende keer terug te willen komen.


Graag maken we ook nog wat reclame voor ons volgende Chess & Learn-weekend. Het concept is hier iets anders, omdat de focus hier meer ligt op het volgen van schaaklessen en het bijleren. Dit weekend vindt (onder voorbehoud) plaats op 27 oktober 2023. Noteer het alvast in jullie agenda!


Bekijk ook zeker de foto’s van het weekend.


Comments


bottom of page