top of page

Verslag Chess & Learn 2022

door Olivier Verheyen


Tijdens het weekend van 4 tot 6 maart vond het langverwachte Chess & Learn weekend van Schaakinitiatief Vlaanderen plaats. De locatie was de gekende Floreal in Blankenberge waar ook het Belgisch Jeugdkampioenschap de laatste jaren plaatsvindt. Verschillend van het Chess & Chill weekend was de flexibele formule met aandacht voor alle leeftijden en noden. Zo kon men kiezen voor volpension, een gezellige studentenkamer waar zelf gekookt werd of simpelweg thuis slapen en de kwalitatieve lessen en gezellige sfeer meepikken. Alles was mogelijk. Het weekend was een succes met meer dan 100 aanwezigen met diverse leeftijden van 16 tot 88 jaar. Chapeau dat ze er in slagen om een leuke schaakformule voor volwassenen te creëren die uit de boot dreigen te vallen.

Vrijdag Nadat iedereen was toegekomen opende Hans het weekend met een openingswoord in het auditorium. Waarna Wessel onze schaakactualiteit even opfriste met zijn gebruikelijke dosis humor. Wie dacht dat er in twee jaar corona niets is gebeurd in de schaakwereld, had het duidelijk mis. Mijn persoonlijke favoriet blijft nog steeds het volgende filmpje:

Hierna werd er zoals gewoonlijk gezellig geschaakt en bijgepraat met oude vrienden.

Wessel in actie

Zaterdag

Voor sommigen eindigde de avond wat later dan voor anderen maar de volgende ochtend stonden er schaaktoernooitjes en lessen op het programma. Door de grote opkomst was het mogelijk om met 6 groepen te werken waardoor iedereen les op maat kreeg. Ikzelf volgde les in groep 6 van IM Glen De Schampheleire, FM Sim Maerevoet, FM Jelle Sarrau en FM Arno Sterck.


Na een vermoeiende maar leuke dag les was het tijd om even te eten en terug op krachten te komen om er vervolgens weer een leuke avond van te maken. Dat werd het dan ook zeker met schaken, kaarten en pokeren gecombineerd met een hechte groep vrienden en een drankje was dit een geslaagde formule!


Zondag Alhoewel de volgende ochtend voor sommigen wat vroeger kwam dan voor anderen moest iedereen toch om 10 uur uitchecken, niet getreurd want er stond nog een volledige schaakdag op de planning. Ikzelf had een Hand & Brain toernooi in de voormiddag gevolgd door twee uur schaakles van Jelle Sarrau in de namiddag. Hierna was het helaas tijd om afscheid te nemen want de eerste editie van het Chess & Learn weekend zat er op. Hopelijk laat het volgende weekend niet zo lang op zich wachten (met corona dat hopelijk wat naar de achtergrond verdwijnt) en de zomer die ons begint toe te lachen.


Neem zeker een kijkje op de fotopagina!


Comments


bottom of page